Καρκίνος του μαστού: Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για να τον προλάβετε

Η σωματική άσκηση ως μέρος της πρόληψης του καρκίνου του μαστού έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες.

 
Μια νεότερη μελέτη υποδεικνύει ποια είναι η καλύτερη μορφή άσκησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
 
Η μελέτη συμπεριέλαβε 74.171 γυναίκες, ηλικίας 50 έως 79 ετών, και διήρκεσε 6 χρόνια. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το περπάτημα σε γρήγορο ρυθμό μειώνει τον κίνδυνο, στις γυναίκες που υποβάλλονται σε ορμονική θεραπεία, να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.
 
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες αυτές, αν κάνουν ένα γρήγορο περπάτημα 1,30-2,30 ώρες την εβδομάδα μπορεί να επωφεληθούν από μια μείωση του κινδύνου για καρκίνο του μαστού της τάξης του 20%.
 
Αν και δεν έχουν αποσαφηνίσει γιατί συμβαίνει αυτό, εικάζουν ότι οφείλεται στη μείωση της έκκρισης οιστρογόνων και ινσουλίνης που διενεργείται στις γυναίκες που ασκούν το σώμα τους, κάτι που φαίνεται να οδηγεί σε προληπτική δράση κατά του καρκίνου του μαστού.
 
Όπως λένε, η σωματική άσκηση συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού ακόμα κι αν γίνεται σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Συμπλήρωσαν όμως ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει μια γυναίκα, τόσο περισσότερα οφέλη αποκομίζει. Παρατήρησαν επίσης ότι τα οφέλη από το περπάτημα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, καθώς η άσκηση αυτή είναι το ίδιο αποτελεσματική σε όποια ηλικία κι αν αποφασίσει μια γυναίκα να την κάνει.
 
Πηγή: Καρκίνος του μαστού: Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για να τον προλάβετε | onmed.gr