Η ΑΕΛΙΑ Συμμετείχε στην Τέχνη & Επιστήμη για τον Καρκίνο του Μαστού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Anese Cho “Fragmentation” και του μήνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και η Σύμβουλος Γενετικής κ. Γλυκερία Σαμολαδά, διοργάνωσε μία καταπληκτική εκδήλωση «Τέχνη & Επιστήμη για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού», στις 23 Οκτωβρίου 2019. Έγινε η πρώτη προβολή της ταινίας “In the Family” της Joanna Rudnik, μία παραγωγή της εταιρίας Kartemquin Films και στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και διακεκριμένους επιστήμονες.

Στην ταινία ντοκιμαντέρ “In the family”, η Joanna Rudnik σκιαγραφεί τις ζωές γυναικών και ανδρών που καλούνται να αποφασίσουν αν, πώς, πότε και γιατί θα προχωρήσουν στη διαδικασία των γενετικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.
Με αφορμή την ταινία απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού οι: Γιάννης Νατσιόπουλος – Χειρουργός μαστού, Αθηνά Γιαννοπούλου – M.D. Πλαστικός & επανορθωτικός χειρουργός, Γλυκερία Σαμολαδά – Σύμβουλος γενετικής, Κατερίνα Λέντη – Ψυχολόγος εκπρόσωπος από το Άλμα Ζωής.