Λεμφοίδημα και ΛΕΜΦΥΓΕΙΑ

Στα πλαίσια της συνεργασίας της ΑΕΛΙΑ με επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού, συμπράξαμε με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Φυσικοθεραπείας) σε μία πτυχιακή εργασία που ερευνά το λεμφοίδημα, κάτι που παρουσιάζεται συχνά και δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς σε γυναίκες μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού.

Μία περίληψη των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας, η οποία επίσης παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, φαίνεται παρακάτω.

Η ΑΕΛΙΑ αναγνωρίζοντας την ανάγκη της αντιμετώπισης αυτής της σοβαρής επιπλοκής, όπως επίσης το κενό ενημέρωσης των ασθενών, ανακοινώνει την συνεργασία της με τη ΛΕΜΦΥΓΕΙΑ, μία Πρότυπη Μονάδα Αποκατάστασης Λεμφοιδήματος με καταρτισμένους φυσιοθεραπευτές, εξειδικευμένους στην οιδηματοθεραπεία και την λεμφική παροχέτευση ανάλογα με το στάδιο του λεμφοιδήματος στο οποίο βρίσκεται ο πάσχοντας. Η ΛΕΜΦΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί καθ’ ότι ακολουθεί τα πιο σύγχρονα πρότυπα του εξωτερικού στον χώρο της λεμφικής παροχέτευσης, με σκοπό την παροχή των πληρέστερων υπηρεσιών τόσο για την αποκατάσταση της πάθησης, όσο για το πολύ σημαντικό κομμάτι της πρόληψης. Οι εγκαταστάσεις της ΛΕΜΦΥΓΕΙΑΣ βρίσκονται στην Θέρμη επί της Βασιλικής Ταβάκη 9, με τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310462498 και 6944 414419 και email: info@lemphygeia.gr.

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι η ΛΕΜΦΥΓΕΙΑ προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένη σειρά προληπτικής θεραπείας λεμφοιδήματος σε πέντε κυρίες που έχουν αποδεδειγμένη οικονομική δυσχέρεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευγενική χορηγία της ΛΕΜΦΥΓΕΙΑΣ, παρακαλώ απευθυνθείτε στην ΑΕΛΙΑ, τηλ. 2310471090.