«ΡΩΤΑΤΕ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ»

Μία ενημερωτική στήλη της Tzimas Cosmetics σε ερωτήματα που σας απασχολούν.

«Η ποιότητα και η ανάπτυξη των νυχιών μου έχει αλλοιωθεί. Υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρω στη φυσιολογική τους κατάσταση;»

Το χρώμα, το πάχος, η υφή και η ανάπτυξη των νυχιών πράγματι ενδέχεται να αλλάξουν σημαντικά. Ακόμη, η περιοχή γύρω από τα νύχια ίσως παρουσιάσει κάποιο πόνο λόγω φλεγμονής.

Καλό είναι να μην κάνετε αυτή την περίοδο μανικιούρ και πεντικιούρ. Όταν περιποιείστε τα νύχια σας αποφύγετε να κόβετε τα πετσάκια και προσπαθήστε να τα κρατάτε πάντα καθαρά για να μειώσετε τις πιθανότητες μόλυνσης.

Φροντίστε να φοράτε πάντα γάντια (αποφύγετε τα πολύ σφικτά) όταν κάνετε εργασίες όπως το καθάρισμα ή η κηπουρική.

Ιδανικά να χρησιμοποιείτε μόνο απαλά προϊόντα περιποίησης χεριών και ποδιών.

Σας συστήνουμε να ενυδατώνετε τακτικά τα νύχια σας και την περιοχή γύρω από αυτά με ένα λάδι (προτιμότερα είναι τα almond oil και castor oil) και με προϊόντα που περιέχουν ουρία και γαλακτικό οξύ. Προσοχή όμως, στη συχνότητα εφαρμογής. Δεν πρέπει να γίνεται παραπάνω από δύο φορές την ημέρα, γιατί οι υπερβολικά συχνές εφαρμογές προϊόντων με ουρία και γαλακτικό οξύ ενδέχεται να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα και να  καταστρέψουν την πλάκα των νυχιών. Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας μπορείτε να κάνετε χρήση μη φαρμακευτικών ενυδατικών προϊόντων.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και στην εμφάνιση των νυχιών. Η έλλειψη βιταμίνης C και φολικού οξέος έχει σαν αποτέλεσμα το σταδιακό ξεφλούδισμα. Αντίθετα, μια ισορροπημένη δίαιτα πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες συμβάλλει, πέρα από την καλή λειτουργία και υγεία όλου του σώματος, και στην καλή εμφάνιση των νυχιών.

 

«Πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοποιώ την ενυδατική κρέμα σώματος;»

Η ενυδατική κρέμα σώματος πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Καλό είναι να προηγηθεί ένα χλιαρό ντους και 15 λεπτά αργότερα να εφαρμόσετε την κρέμα.

Συστήνουμε να συμβουλευθείτε το γιατρό σας για τις καλύτερες ώρες που θα πρέπει να ενυδατώνετε το σώμα σας, ανάλογα με τον τύπο και τη συχνότητα της θεραπείας σας. Για παράδειγμα, άτομα που βρίσκονται σε θεραπεία ακτινοβολίας το βέλτιστο είναι να εφαρμόζουν την ενυδατική τους κρέμα μετά τη θεραπεία και λίγο πριν τον ύπνο.

 

«Η απώλεια των μαλλιών μου συνοδεύεται από έντονη φαγούρα στο κεφάλι. Τι μπορώ να κάνω;»

Κατά τη διάρκεια της απώλειας μαλλιών τείνουμε να διατηρούμε τις παλιές μας συνήθεια. Σε αυτή τη φάση, το συχνό λούσιμο ίσως είναι ένας παράγοντας που εντείνει αυτό το πρόβλημα προβλήματα. Περιορίστε το λούσιμο των μαλλιών σε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Επίσης σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε ήπια σαμπουάν, χωρίς θειικά άλατα, άρωμα και χρώμα. Συστατικά όπως η μινθόλη, τα αιθέρια έλαια λεβάντας και μελαλεύκης (tea tree), η πανθενόλη, το εκχύλισμα χαμομηλιού μπορούν να ανακουφίσουν το αίσθημα φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής.

Επίσης θα βοηθούσε εάν πριν από το λούσιμο χρησιμοποιούσατε ένα καταπραϋντικό και πολύ ενυδατικό προϊόν. Το Αργανέλαιο για παράδειγμα ενδείκνυται σαν μάσκα μαλλιών που τρέφει το τριχωτό (30 λεπτά αρκούν).

Μετά το λούσιμο, εφαρμόστε μια απαλή, ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα

Προτεινόμενο προϊόν – Μάθετε περισσότερα

 

 

 

 

 

 

 

«Ολοκλήρωσα τις χημειοθεραπείες μου και τα μαλλιά μου ξαναβγαίνουν. Τώρα που είναι καλοκαίρι, και θα πάω στη θάλασσα πρέπει να φοράω καπέλο; Τα μαλλιά μου χρειάζονται κάποια ειδική περιποίηση;»

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο όσο το δυνατό περισσότερο, ειδικά μεταξύ 11:00 με 16:00. Η χρήση καπέλου με φαρδύ γείσο είναι επιβεβλημένη την περισσότερη ώρα που εκτίθεστε στον ήλιο. Συστήνεται, 30′ πριν την έκθεση στον ήλιο να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας ένα αντηλιακό προϊόν μαλλιών  το οποίο θα πρέπει να ανανεώνετε σε τακτά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και να χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν. Καλό θα είναι να γίνεται χρήση ενός μαλακτικού προϊόντος ή σε μικρή ποσότητα ενός φυτικού ελαίου για καλή ενυδάτωση. Τα μαλλιά σας να τα στεγνώνετε ταμπονάροντάς τα με την πετσέτα, χωρίς ιδιαίτερο τρίψιμο. Αποφύγετε τη χρήση του σεσουάρ.

Προτεινόμενο προϊόν – Μάθετε περισσότερα